Haartransplantatie - RotaryClinic

Haartransplantatie

Saç Ekimi

In woorden van één lettergreep kan een haarimplantaat worden omschreven als het vervangen van verloren haar door nieuw haar. Haaruitvalproblemen komen tegenwoordig vaak voor als gevolg van genetische of andere oorzaken. Als gevolg van haaruitval kunnen mensen hun zelfvertrouwen verliezen en zich tekortgedaan voelen in hun sociale leven.

Haartransplantatie is een operatie waarbij over het algemeen sterke en niet uitvallende haarfollikels, die zich in het gebied van de nek bevinden, worden verwijderd en overgebracht naar uitgegoten of verdunde gebieden. Littekens, vervelling door verbranding, plaatselijke vervelling vb. Problemen worden verholpen door haarimplantaten. Deze verrichting moet echter worden geëvalueerd door gespecialiseerde artsen en personeel. Anders kan deze operatie complicaties met zich meebrengen die moeilijk terug te draaien zijn.

Hoe doe je een haartransplantatie?

Eerst en vooral wordt, na een grondig onderzoek en bloedonderzoek, beslist of de operatie al dan niet kan worden uitgevoerd. Mensen met hartaandoeningen, suikerziekte en bloeddruk behoren tot de risicogroep en deze ongemakken moeten tijdens het onderzoek worden geëvalueerd. Wanneer de beslissing om te opereren is genomen, worden met de patiënt plannen gemaakt over de nieuwe haarlijn. De haarlijn is een essentiële fase van de haarimplantatie procedure, omdat de patiënten de rest van hun leven met hun nieuwe haarstructuur zullen doorbrengen. De haarlijn moet zorgvuldig gepland worden binnen de anatomische grenzen en de eisen van de patiënt.

Haartransplantatie duurt 6-8 uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Na de plaatselijke verdoving zal er tijdens en na de ingreep geen pijn worden gevoeld. Dankzij nieuwe technologieën wordt plaatselijke verdoving ook pijnloos uitgevoerd.

De eerste stap is het nemen van de wortels (enten) uit het gebied dat als donorgebied is gepland (meestal het gebied in de nek tussen de twee oren) en deze op een koude plaats te bewaren. Deze operatie, die wordt uitgevoerd met een chirurgisch materiaal dat punch wordt genoemd, in maten van 0,6 mm en 1 mm evenredig aan de haardikte, wordt FUE (Follicular Unit Extraction) genoemd. Vervolgens worden met behulp van verschillende materialen gaatjes gemaakt in de benodigde gebieden en worden de grafts (haarfollikels) uit het donorgebied een voor een in deze gaatjes geplaatst.

Bij dit proces zijn de frequentie en de hoek van de geopende kanalen van groot belang om een slecht beeld, beschreven als grasman, te vermijden en het meest natuurlijke resultaat te bereiken. De voorste delen moeten onder een hoek van 30 graden worden geplant, en de middelste en bovenste delen onder een hoek van 45-60 graden.

Na het transplantatieproces wordt alleen het gebied waar de transplantaten zijn genomen afgedekt met een steriel verband, het getransplanteerde gebied wordt opengelaten.

Wat zijn de regels die gevolgd moeten worden voor een haarimplantatie?

Aangezien de haarimplantatie een medische verrichting is, moeten enkele regels in acht worden genomen. Het is vooral belangrijk om activiteiten te vermijden die de bloedsomloop verhogen. Ter illustratie wordt aanbevolen dat mensen die regelmatig aan sport doen, ongeveer 10 dagen voor de operatie stoppen met sporten. Omdat roken en alcoholgebruik de kans op bloedingen vergroten, heeft het stoppen met de haartransplantatie ongeveer een week voor de operatie een aanzienlijke invloed op de operatie. Onvoorzichtigheid verhoogt de kans op overmatige bloedingen tijdens de ingreep en op necrose (afsterven van weefsel) na de operatie. Daarom is het van groot belang om na de haartransplantatie roken en alcoholgebruik zoveel mogelijk te beperken.

Het getransplanteerde haar zal ongeveer 3 weken na de operatie beginnen uit te vallen, waarbij de wortels binnenin blijven, en nieuw haar zal vanaf de 2e maand geleidelijk blijven groeien. Hoewel het merendeel in de 6e maand is gegroeid, zal het ongeveer 1 jaar duren voordat al het getransplanteerde haar is uitgegroeid.

[clicksus-faqpage]

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.