FUE Haartransplantatie - RotaryClinic

FUE Haartransplantatie

Fue Saç Ekimi

De FUE-methode voor haartransplantatie wordt de laatste jaren in ons land en in de rest van de wereld op grote schaal toegepast. De FUE-techniek, waarbij de haarfollikels één voor één worden genomen en getransplanteerd, neemt een zeer belangrijke plaats in bij haartransplantatie omdat bij deze techniek het maximale aantal haarfollikels kan worden verwijderd zonder sporen achter te laten in het donorgebied. Dankzij de FUE-techniek wordt er niet in de hoofdhuid gesneden of geprikt, aangezien de grafts één voor één worden genomen.

Deze methode, die een afkorting is van Follicular Unit Extraction, werd in 1988 voor het eerst klinisch getest, maar werd in 2002 medisch goedgekeurd. In tegenstelling tot wat bekend is, is de FUE geen haartransplantatiemethode, maar een techniek die bij haartransplantatie wordt gebruikt om grafts uit het donorgebied te nemen.  Indien deze techniek, die deskundigheid vereist, niet door de juiste personen wordt uitgevoerd, is het onvermijdelijk dat in het donorgebied onesthetische beelden ontstaan. Om het risico op complicaties tot een minimum te beperken, moeten de behoefte aan het transplantatiegebied en de grootte/frequentie van het donorgebied samen worden geëvalueerd.

Hoe wordt een FUE haartransplantatie uitgevoerd?

Vóór de FUE wordt het haar van de persoon die als donor zal dienen, ingekort tot 1 mm. Nadat het gebied is bepaald waar de transplantaten zullen worden genomen, wordt plaatselijke verdoving toegepast en wordt dat gebied onder narcose gebracht. Lokale anesthesie wordt pijnloos uitgevoerd dankzij nieuwe technologische apparatuur. Na de plaatselijke verdoving zal het verlies van pijngevoel in het donorgebied verdwijnen en zal er geen pijn zijn na de operatie. Na de verdovingsprocedure worden de haarfollikels één voor één verzameld met behulp van een micro-motor, waarvan de punten variëren van 0,6 mm tot 1 mm in verhouding tot de dikte van het haar en die snel/cirkelvormig roteert. Nadat de graft (haarwortel) zoveel is verzameld als het transplantatiegebied nodig heeft, wordt het FUE proces beëindigd en worden de verzamelde grafts in een koude kamer bewaard.

In de volgende fase worden de sleuven geopend waarin de enten op de geplande plaatsen zullen worden geplant en worden de enten één voor één in die sleuven uitgeplant.

Na de operatie worden de patiënten in het donorgebied aangekleed en nog dezelfde dag ontslagen, en wordt het medische verband de volgende dag uit het donorgebied verwijderd.

FUE haartransplantatie genezingsproces

De FUE-methode is een operatiemethode met een gemakkelijk herstelproces.

 • De volgende dag worden controle-onderzoek en verband gedaan.
 • Na de volgende dag kan de patiënt zijn dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Het getransplanteerde haar wordt vanaf de 3e dag gewassen en wordt elke dag gewassen tot de 10e dag.
 • Na de 10e dag vallen alle korstjes in het plantgebied eraf en blijft alleen het haar over.
 • 3 weken na de operatie, begint het getransplanteerde haar uit te vallen. Tijdens deze periode moet u niet panikeren, het getransplanteerde haar verlaat zijn wortels onder de huid en valt af door van bovenaf te breken.
 • Na een maand begint het haar weer te groeien. Deze haren zijn nu permanent haar.
 • Hoewel het behandelingsproces van persoon tot persoon verschilt; duurt het 6 maanden tot 12 maanden voordat het haar zijn natuurlijke uiterlijk terugkrijgt en op een gezonde manier groeit.

Wat zijn de voordelen van een FUE haartransplantatie in vergelijking met andere haartransplantatie methodes?

 • Het is mogelijk om veel sneller te herstellen en terug te keren naar het normale leven in vergelijking met andere methoden.
 • Er is geen of zeer weinig bloeding tijdens de procedure.
 • Het laat geen blijvende littekens achter in het donorgebied, zoals bij FUG / FUT / FUSS transplantatietechnieken, waarbij de haarfollikels worden genomen met de stripmethode.
 • Je voelt minimale pijn na de operatie
 • Het risico op infectie is laag omdat er geen hechtingen nodig zijn.
 • Dankzij de veel betere berekening van de gewonnen haarfollikels kan het donorgebied opnieuw worden gebruikt voor eventuele toekomstige operaties.
 • Er zijn minimale complicaties zoals een lichte zwelling in het gezicht.
 • Het kan worden toegepast op vele delen van het lichaam, zoals wenkbrauwen, baard en snor, en de procedures die op al deze gebieden moeten worden uitgevoerd zijn vergelijkbaar.

How to sleep after fue hair transplant?

For hospitalization after hair transplantation, sleep with your head and back slightly elevated, preferably in a reclining chair for at least one week after the operation. The first three to four nights have the highest risk of swelling. Sleeping in an elevated position will keep swelling on your scalp and forehead under control and speed up healing.

What is fue hair transplant?

Follicular unit extraction, also known as follicular transfer, is one of the two basic methods of obtaining hair follicles. The other method is called follicular unit transplantation. They are groups of one to four naturally occurring hairs for hair transplants.

Can you shave your head after fue hair transplant?

Saç ekim operasyonu sonrası üçüncü ayda makine ile kesim yapılması uygundur. Ekilen saçlar artık köklerle tamamen buluşmuş ve makine ile kesim yapılması önerilmektedir. Kesim işlemi köklere zarar vermemesi için yakın bölgeden yapılmamalıdır.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.