Saç ekiminde kullanılan FUE yöntemi son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Saç köklerinin tek tek alınıp ekilmesine olanak sağlayan FUE tekniği, donör alanda iz bırakmadan maksimum miktarda saç kökünün alınmasına olanak sağladığı için saç ekiminde çok önemli bir yere sahiptir. FUE tekniği sayesinde greftler tek tek alınacağı için kafa derisine herhangi bir kesme ya da delme işlemi uygulanmaz.
Foliküler Ünite Ekstraksiyonunun kısaltması olan bu yöntem klinik olarak ilk kez 1988 yılında test edilmiş ancak tıbbi olarak 2002 yılında onaylanmıştır. FUE bilinenin aksine bir saç ekimi yöntemi değil, saç ekiminde donör bölgeden greft almak için kullanılan bir tekniktir. Uzmanlık gerektiren bu teknik doğru kişiler tarafından yapılmadığı takdirde donör bölgede estetik olmayan görüntülerin oluşması kaçınılmazdır. Komplikasyon riskini en aza indirmek için nakil alanına duyulan ihtiyaç ve donör alanın büyüklüğü/sıklığı birlikte değerlendirilmelidir.
FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
FUE öncesinde donör olarak kullanılacak kişinin saçları 1 mm boyutuna kadar kısaltılır. Greftlerin alınacağı bölge belirlendikten sonra lokal anestezi yapılarak o bölge uyuşturulur. Lokal anestezi yeni teknolojik cihazlar sayesinde ağrısız bir şekilde yapılmaktadır. Lokal anestezi sonrasında donör bölgedeki ağrı hissi kaybı ortadan kalkacak ve operasyon sonrasında ağrı olmayacaktır. Anestezi işleminden sonra, saç kalınlığı ile orantılı olarak 0,6 mm ile 1 mm arasında değişen ve hızla/dairesel olarak dönen uçlara sahip bir mikro motor yardımıyla saç kökleri tek tek toplanır. Ekim alanının ihtiyacı kadar greft (saç kökü) toplandıktan sonra FUE işlemi sonlandırılır ve toplanan greftler soğuk bir odada bekletilir.
Bir sonraki aşamada ise planlanan alanlara greftlerin dikileceği yuvaların açılması ve o yuvalara alınan greftlerin tek tek dikilmesi işlemi yapılır.
Ameliyattan sonra hastalar donör bölgeye pansuman yapılarak aynı gün taburcu edilir ve ertesi gün pansuman donör bölgeden çıkarılır.
FUE Saç Ekimi İyileşme Süreci
FUE yöntemi kolay iyileşme sürecine sahip bir operasyon yöntemidir.
- Ertesi gün kontrol muayenesi ve pansuman yapılır.
- Ertesi günden sonra hasta günlük aktivitelerine başlayabilir.
- Ekilen saçlar 3. günden itibaren yıkanmaya başlar ve 10. güne kadar her gün yıkanır.
- 10. günden sonra ekim alanındaki tüm kabuklar dökülür ve sadece saç kalır.
- Operasyondan 3 hafta sonra ekilen saçlar dökülmeye başlar. Bu dönemde panik yapmamalısınız, ekilen saçlar köklerini deri altına bırakır ve tepeden kırılarak dökülür.
- Bir ay sonra saçlar tekrar uzamaya başlar. Bu saçlar artık kalıcı saçlardır.
- Tedavi süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte; saçların doğal görünümüne kavuşması ve sağlıklı bir şekilde uzaması 6 ay ile 12 ay arasında sürmektedir.
FUE Saç Ekiminin Diğer Saç Ekimi Yöntemlerine Göre Avantajları Nelerdir?
- Diğer yöntemlere göre çok daha hızlı iyileşmek ve normal hayata dönmek mümkündür.
- İşlem sırasında hiç kanama olmaz veya çok az olur.
- Saç köklerinin şerit yöntemi ile alındığı FUG/FUT/FUSS ekim tekniklerinde olduğu gibi donör bölgede kalıcı iz bırakmaz.
- Ameliyattan sonra çok az ağrı hissedersiniz
- Herhangi bir dikişe gerek olmadığı için enfeksiyon riski düşüktür.
- Çıkarılan saç köklerinin çok daha iyi hesaplanması nedeniyle, donör alanın gelecekteki olası operasyonlar için yeniden kullanılmasına izin verir.
- Yüzde hafif şişlik gibi minimal komplikasyonlar vardır.
- Kaş, sakal ve bıyık gibi vücudun birçok bölgesine uygulanabilir ve tüm bu bölgelerde yapılacak işlemler benzerdir.
How to sleep after fue hair transplant?
What is fue hair transplant?
Can you shave your head after fue hair transplant?
No Comments
Sorry, the comment form is closed at this time.