DHI Haartransplantatie - RotaryClinic

DHI Haartransplantatie

Dhi saç ekimi

De DHI-techniek (Direct Hair Implantation), die zijn naam ontleent aan de manier waarop de operatie in zijn werk gaat, is het transplanteren van de grafts die met de FUE-methode uit het donorgebied zijn gehaald, met behulp van speciale pennen zonder kanalen naar de te planten gebieden te openen. Aangezien het kanaal tijdens de procedure niet wordt geopend, is het bloedingspercentage lager dan bij de klassieke techniek. Bij de DHI-operatie, die bekend staat als een geavanceerde techniek van de FUE-methode, verandert de tijd die de patiënt aan de haartransplantatie besteedt niet, terwijl de hersteltijd sneller is. Het algemene doel van dit proces is het aantal contacten met zeer gevoelige grafts te verminderen en de kwaliteit van het getransplanteerde haar te verhogen. Bovendien wordt door de operatie een dichtere haardos verkregen, omdat met de DHI-techniek vaker kan worden getransplanteerd. Aangezien tijdens het DHI-proces geen schade wordt toegebracht aan andere haren, kan het gemakkelijk worden toegepast op haar dat nog niet is uitgevallen of afneemt. Ten slotte, aangezien er geen incisie in de patiënt wordt gemaakt, is een van de belangrijkste doelstellingen van de procedure dat de patiënt zo snel mogelijk na de transplantatie zijn dagelijks leven weer kan oppakken.

Welke fasen worden doorlopen tijdens de toepassing van de DHI-techniek?

Allereerst wordt, zoals bij alle haartransplantaties, plaatselijke verdoving toegepast op het gebied waar de grafts van de patiënt zullen worden genomen en het gebied dat tijdens de DHI-techniek zal worden getransplanteerd. Zoals bij de klassieke techniek na verdoving, worden bij de DHI-techniek de transplantaten met behulp van een micromotor één voor één uit het donorgebied gehaald. Deze enten worden één voor één in hokjes van 0,6 mm – 1,2 mm geplaatst, die evenredig zijn met de dikte van de enten, en geplant waar nodig. De belangrijkste reden waarom dit proces door deskundigen wordt aanbevolen, is dat het mogelijk maakt de haarfollikel snel over te brengen zonder enige andere procedure na extractie.

Wat zijn de voordelen van de DHI techniek?

  • Er kan frequenter worden geplant dan met de klassieke techniek.
  • Het herstel verloopt sneller omdat er geen incisie in het te transplanteren gebied wordt gemaakt.
  • Aangezien het contact met de te planten wortels zal afnemen, zal een gezonder resultaat worden verkregen.
  • Aangezien er minder bloedingen zullen zijn in vergelijking met de klassieke techniek, is het complicatiepercentage lager.
  • Transplantatie kan worden gedaan zonder het bestaande haar te beschadigen.
  • Het maakt planten mogelijk zonder het haar te knippen.

Wat zijn de nadelen van de DHI techniek?

De werkingstijd is iets langzamer dan bij de klassieke techniek.

[clicksus-faqpage]